Kosten bij aankoop

HOE GAAN WIJ VOOR U
AAN DE SLAG!

Wij zijn specialisten in de aan en verkoop van vakantiehuizen in Spanje.

KOSTEN KOPER

Als u in Spanje een woning koopt dan dient u rekening te houden met 10% a 13% bijkomende kosten, de kosten koper. Deze bestaat uit B.T.W. en 3% overige kosten, zoals belasting, notaris, register, kadaster, zegels etc. Bij bestaande bouw ligt het kosten koper percentage in totaal op ongeveer 11%. U heeft dan te maken met een andere verdeling van kosten (o.a. overdrachtsbelasting in plaats van B.T.W.) Koopt u eerst alleen de grond en laat u daar een huis op bouwen dan gelden zeer afwijkende percentages en regels. In sommige gevallen wordt er een afwijkend B.T.W. percentage berekend over extra opties waar u voor kiest, zoals bijv. een zwembad, garage etc. Wij informeren u hier graag nader over, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

EXTRA ZEKERHEID

In Spanje is het gebruikelijk, dat men in het aankooptraject gebruik maakt van de diensten van een advocaat. De advocaat kan een aantal zaken verzorgen, waaronder de aanvraag van NIE nummers (een soort sofi-nummer dat men nodig heeft bij aankoop van onroerend goed in Spanje).

Het belangrijkste is dat hij checkt of alles juridisch in orde is, controleer of maakt het koopcontract en gaat mee naar de notaris. De advocaat kan u adviseren over allerlei zaken, zoals het al dan niet maken van een testament voor het eigendom in Spanje. Het is uw eigen keuze of u bij de aankoop een advocaat in wilt schakelen, het is zeker geen verplichting maar zeker aan te raden. Wij werken samen met Nederlands sprekende advocaten of Engels. Onze contracten worden in het Nederlands aangelverd, zodat u ook precies weet waar u voor tekend.

Begeleiding

Begeleiding door een advocaat is niet gratis, dit bedraagd 1% van de verkoopprijs en huizen onder 300.000 duizend euro hebben een speciaal tarief. Omdat wij alleen samenwerken met gerenommeerde bouwbedrijven en advocaten raden wij het altijd aan als u zelf geen spaans spreekt een advocaat in handen te nemen.  Een extra controle door een advocatenkantoor is voor u en voor ons een extra zekerheid die een goed en veilig gevoel geeft.

 

Baukje de Vries

Heeft u vragen?

Meer info

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct: +31 (0) 184 63 06 44

Per e-mail  kan ook: info@fmthuisinspanje.nl

    Compare

    Enter your keyword