Jacarilla

VIND UW DROOMHUIS IN
Jacarilla

Jacarilla ligt in het hart van de Vega Baja aan de Costa Blanca en op 20 kilometer van de kust. Jacarilla heeft een geschiedenis die teruggaat tot de zesde eeuw voor Christus, toen op het Iberisch schiereiland op de plaats van de huidige Jacarilla-ondernemingen werden gevestigd.

Het centrum is op loopafstand en hier vind je kleine typisch Spaanse winkeltjes zoals een slager, een bakker en een kleine supermarkt. Er zijn ook een aantal bars en een heerlijk typisch Spaans tapasrestaurant waar de lokale bevolking elke dag gaat lunchen. Rondom Jacarilla liggen uitgestrekte fruitplantages met citroenen, mandarijnen, amandelen, mispels en sinaasappels. U kunt hier heerlijke eindeloze wandelingen maken als interessante wandelroutes of u kunt ook fietsen en afhankelijk van de tijd van het jaar ook een stuk fruit.

Het stuwmeer Embalse de La Padrera ligt ook dicht bij Jacarilla. Het wat hoger gelegen stuwmeer, grenzend aan het dorp Torremendo, is een prachtig beschermd heuvelachtig natuurgebied met veel amandelbomen, dennenbossen en het gehucht Rebate met het gelijknamige Spaanse familierestaurant.

Er zijn ook mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en quadrijden, maar ook door gewoon te kijken en de natuur te bewonderen. Je kunt er omheen rijden en dat duurt ongeveer een half uur met de auto. Het water is altijd mooi blauw-turquoise door de kristallen die in het water zitten, en ‘s avonds kun je genieten van de vele vogels en een prachtige zonsondergang.

Jacarilla heeft een groot herenhuis of paleis en was vroeger van de markies van Fontalba rond 1920. Het paleis heeft 20.000 m2 prachtig aangelegde tuinen. Deze tuinen zijn een bezoek waard en voor iedereen toegankelijk. Wil je er op uit dan kan je naar de vrijdagmarkt van Torrevieja of de zaterdagmarkt van Almoradi, een dagje shoppen in het Centro Commercial van Torrevieja met een bowling, mini-kermis, een bioscoop en een casino. Naar de plaatsen en stranden van Guardamar en La Marina is ook een optie.

Andere steden

fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.