Guardamar

VIND UW DROOMHUIS IN
Guardamar

Guardamar del Segura staat bekend om zijn fijne witte zandstranden en is gelegen aan de monding van de rivier Segura, ten noorden van La Mata en Torrevieja aan de zuidelijke Costa Blanca, Spanje.

Guardamar is historisch gezien ontstaan ​​als een gebied van vissers en boeren en was ooit een Fenicische kolonie genaamd. Alonis was de eerste nederzetting en later noemden de Arabieren de plaats Guald-a-amar (River of the Sand), waarschijnlijk de basis voor zijn naam vandaag.

In het Spaans betekent “guardar” “bewaring” en “mar” betekent “zee”, en dit is een andere mogelijke basis voor de huidige naam.

 

Beste stranden

Guardamar kijkt uit over een lang strand met zandduinen, omzoomd door dennen- en eucalyptusbossen, waardoor het een bijna uniek paradijs is. Guardamar is een bruisende stad en een populair vakantieoord voor duizenden vakantiegangers, omdat het veel te bieden heeft.

Guardamar kent twaalf kilometer fijne witte brede zandstranden, prachtige parken, talloze goede restaurants, waarvan vele gespecialiseerd zijn in de lokale keuken en de internationale variëteit.

Guardamar del Segura ligt ten noorden van Torrevieja en ten zuiden van Alicante aan de zuidelijke Costa Blanca. Guardamar del Segura heeft veertien kilometer gouden zandstranden en acht stranden langs de kusten die veel gezinnen met kinderen aantrekken om hun zomervakantie in het resort door te brengen.

Van noord naar zuid zijn de stranden van Guardamar Los Tusales Beach, waar je naakt kunt zwemmen, Los Viveros Beach, De la Babilònia Beach, Playa Centro, La Roqueta Beach, El Moncayo Beach, Playa del Campo en Les Ortigues Beach.

Andere steden

fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.