Woning financieren

HOE GAAN WIJ VOOR U AAN DE SLAG!

Wij zijn specialisten in de aan en verkoop van vakantiehuizen in Spanje.

Hierbij maken we onderscheid tussen:

  • een nieuwbouw woning die u koopt "uit de bouwput", dat wil zeggen met een bouwtijd van gemiddeld 12 maanden
  • een bestaande woning
  • of een nieuwgebouwde woning die sleutel klaar is en die dus vrijwel direct leverbaar is.

NIEUWBOUW WONING

In dit geval betaalt u in de meeste gevallen in een aantal termijnen. Bijvoorbeeld 10% bij het reserveringscontract dan 30% bij het ondertekenen van de koopakte, 30% op een van tevoren in het koopcontract afgesproken datum, en de laatste 30% bij oplevering. Het is verstandig te informeren naar de betaaltermijnen, soms kunnen wij deze in overleg met de bouwer voor u aanpassen, zodat dit beter aansluit bij uw persoonlijke situatie.

EEN BESTAANDE WONING

In deze situatie doet u een aanbetaling van meestal 10% en wordt de rest bij oplevering in rekening gebracht.

Sleutel klaar

In dit geval betaalt u in de meeste gevallen in twee termijnen, één bij ondertekening van de koopakte en één bij oplevering. De percentages verschillen per projectontwikkelaar. Een woning in Spanje kunt op verschillende manieren financieren, wij noemen hier een aantal mogelijkheden die u in overweging kunt nemen.

  • U betaalt uit eigen middelen.
  • U neemt een hypotheek op de woning in Spanje. In de meeste gevallen kan dat tot maximaal 70% van de koopsom. De overige 30% dient u dan zelf te betalen, alsmede de bijkomende kosten koper. U kunt dit doen uit eigen middelen, of wellicht heeft u een overwaarde op uw woning in Nederland.
  • U koopt samen met uw kind(eren) en zij worden mede-eigenaar. Dat kan indien zij geld inbrengen of indien zij bijv. meetekenen voor de hypotheek.

De Spaanse bank

Een Spaanse bank sluit in bijna alle gevallen een hypotheek af op annuïteitenbasis. Dat wil zeggen dat u de lening binnen de afgesproken looptijd aflost. De looptijd zal men in de meeste gevallen laten eindigen bij de leeftijd van 75 jaar. Hierdoor kan het interessant zijn als uw kind(eren) meetekenen (mits zij een eigen inkomen hebben), de looptijd van de hypotheek kan dan aanzienlijk langer zijn. Wij hebben contact met diverse banken in Spanje waar Nederlandstalige medewerkers u graag uitleggen wat in uw situatie de mogelijkheden zijn. Desgewenst zijn we u graag behulpzaam met het leggen van het eerste contact, of het aanvragen van een offerte. Wanneer u een globale berekening wilt ontvangen van uw maandelijkse lasten, uitgaande van een bepaald hypotheekbedrag, dan maken wij hiervan graag een overzicht voor u.

Belangrijk om te weten

Een aantal zaken is van belang om te weten: Een Spaanse hypotheek wordt pas verstrekt bij de oplevering. Wanneer u 70% financiert, en uw betalingstermijnen zouden 40-30-30 zijn (zie het voorbeeld onder punt a.), dan dient u eerst de 40 en 30% zelf te betalen en kunt u pas bij oplevering beschikken over de 70% hypotheek. In dat geval kunnen wij bij de bouwbedrijven vaak betalingsvoorwaarden voor u bedingen die beter aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Een Spaanse bank zal zelf uw woning willen taxeren als deze (bijna) klaar is. Dat wil zeggen: wilt u meer dan één bank om een hypotheekofferte vragen, dan zult u iedere keer voor de taxatie dienen te betalen. Een indicatie van de tarieven en maandlasten kan men u geven zonder taxatie. De tarieven en de looptijd van de hypotheek hangen van veel factoren af, die bijna allemaal met de hoogte van het 'risico' te maken hebben:

  • Het percentage van de koopsom dat u wilt lenen
  • uw inkomen en vermogenssituatie
  • uw leeftijd **
  • De vraag of u wel of niet een leveringsverzekering afsluit
Bauke De Vries

Heeft u vragen?

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.
Privacybeleid*
fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.
VERFIJN UW ZOEKOPDRACHT

Prijs

Prijs