Marbella

VIND UW DROOMHUIS IN
Marbella/ Puerto Banus

De naam Marbella komt voor uit de Moorse overheersing. In tegenstelling tot de andere badplaatsen aan de Costa del Sol was het geen vissersdorpje, maar van oudsher al een belangrijk dorp. Dit dorp kent 2 havens. Je kan zelfs per boot van Marbella haven naar de haven van Puerto Banus varen. Doordat dit dorpje tussen twee bergen  ligt is de tempratuur zowel in de winter als zomer zeer aangenaam. In de winter komt het eigenlijk niet vaak onder de 18 graden. Ideaal voor mensen die van warm weer houden. In de zomer kent het ook niet de extreme temperaturen van boven de 40 graden. Die zie je vaker terug in het binnenland.

De haven van Puerto Banus is zeer bekend als dé jetset plaats vergelijkbaar met Monaco. In de haven liggen dan ook aardig wat beeldschone jachten en ook de autoliefhebbers genieten van de luxe ambiance. Gezeten op een van de vele terrassen  aan een ijskoude cava onder de Spaanse zon rijden Lamborghini’s en Ferrari’s regelmatig voorbij  . Door deze jetset scene is dit meteen ook de duurste locatie van de Costa del Sol. Van golfbaan tot tennisbaan, luxe restaurants, hotels en exclusieve nachtclubs in Marbella is altijd wat te beleven.

Je kunt hier ook uitgebreid wandelen of fietsen op de boulevard en genieten van de winkels en restaurant in de winkelstraat van Puerto Banus. Deze staat bekend om de vele luxe winkels. Je zult hier winkels van Prada, Gucci en Chanel vinden, maar ook merken zoals Lacoste en Micheal Kors.

Zijn er goede stranden?

Marbella heeft bijna dertig kilometer kustlijn en stranden. De beste stranden in Marbella om te bezoeken zijn La Fontanilla Beach, El Faro Beach, La Venus Beach en La Bajadilla Beach. Marbella heeft net als het naburige Puerto Banus een groot aantal strandclubs. Vermeldenswaard zijn Nikki Beach, Sonora Beach, MC Beach, Heaven Beach, Trocadero Beach en Suite del Mar. Een avondje Marbella breng je door in een bar met livemuziek zoals Ana Maria, Champagne Room, Stones Music Bar en de La Notte Piano Bar. Populaire nachtclubs in Marbella zijn Olivia Valere, Café del Mar en Oh Marbella.

 Hoe is het vervoer in Marbella?

Marbella ligt 28 km ten westen van Fuengirola. Het busstation van Marbella ligt naast de randweg, ongeveer anderhalve kilometer van het stadscentrum. Er is een regelmatige expresdienst van hier naar de luchthaven van Malaga, die ongeveer 45 minuten duurt of u kunt hier een transfer boeken. Er zijn ook bussen van Marbella naar veel van de resorts langs de Costa del Sol, evenals landinwaarts naar de populaire toeristische bestemming Ronda. Langeafstandsdiensten naar Cadiz, Jerez, Granada en Almeria zijn ook beschikbaar.

Andere steden

fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.