Javea

Javea

VIND UW DROOMHUIS IN
Javea

Jávea, ook wel bekend als Xàbia, is een prachtige kustplaats gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Het is een charmante bestemming die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, schilderachtige stranden en rijke geschiedenis. 

 

De stad heeft verschillende prachtige stranden, elk met zijn eigen karakter. Het Arenal-strand is het meest populaire strand, met fijn zand en helderblauw water, en is ideaal voor gezinnen en watersportliefhebbers. Voor diegenen die op zoek zijn naar een rustiger en meer afgelegen sfeer, zijn er ook stranden zoals Granadella en La Barraca, omringd door weelderige vegetatie en rotsachtige kliffen. 

 

Jávea heeft een sfeervol historisch centrum met smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en historische gebouwen, waaronder de gotische kerk van San Bartolomé. Het heeft ook een levendige boulevard met tal van restaurants, bars en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en winkelen voor ambachtelijke producten. 

 

De stad heeft ook een pittoreske haven waar vissersboten en plezierjachten aanmeren. Hier vind je gezellige restaurants en terrassen met uitzicht op de Middellandse Zee, waar je kunt genieten van vers gevangen vis en een ontspannen sfeer. 

 

Jávea is ook een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers, met prachtige wandelroutes langs de kliffen en het natuurpark Montgó, dat uitnodigt tot avontuurlijke verkenning. 

 

Met zijn mediterrane charme, prachtige stranden en rijke culturele erfgoed, biedt Jávea een ideale omgeving voor zowel toeristen als inwoners die willen genieten van de schoonheid en rust van de Costa Blanca. 

Andere steden

fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.