Kosten bij aankoop

HOE GAAN WIJ VOOR U AAN DE SLAG!

Wij zijn specialisten in de aan en verkoop van vakantiehuizen in Spanje.

KOSTEN KOPER

Als u in Spanje een woning koopt dan dient u rekening te houden met 14.5% bijkomende kosten, de kosten koper. Deze bestaat uit 10% B.T.W. 1.5% stampduty en 3% overige kosten, zoals advocaat, notaris, register, kadaster etc. Bij bestaande bouw ligt dit percentage in totaal op ongeveer 10% in de Costa del sol en 12 procent in de Costa Blanca.  U heeft dan te maken met een andere verdeling van kosten (o.a. overdrachtsbelasting in plaats van B.T.W.) Koopt u eerst alleen de grond en laat u daar een huis op bouwen dan gelden zeer afwijkende percentages en regels. In sommige gevallen wordt er een afwijkend B.T.W. percentage berekend over extra opties waarvoor u  kiest, zoals bijv. een zwembad, garage etc. Wij informeren u hier graag nader over, toegespitst op uw persoonlijke situatie en wensen.

EXTRA ZEKERHEID

In Spanje is het gebruikelijk, dat men in het aankooptraject gebruik maakt van de diensten van een advocaat. De advocaat verzorgt een aantal zaken, waaronder de aanvraag van NIE nummers (een soort sofi-nummer dat men nodig heeft bij aankoop van onroerend goed in Spanje).
Hij checkt tevens of alles juridisch in orde is, geen schulden op de woning aanwezig zijn c.q. die bij de verkoop worden afgerekend, controleert het koopcontract en gaat mee naar de notaris. De advocaat kan u adviseren over allerlei zaken, zoals het al dan niet maken van een testament voor het eigendom in Spanje. Het is uw eigen keuze of u bij de aankoop een advocaat in wilt schakelen, het is zeker geen verplichting. Wij kunnen u in de meeste gevallen doorverwijzen naar een Nederlands sprekende advocaat of een Engels sprekende.

Begeleiding

Begeleiding door een advocaat is niet gratis, maar de kosten zijn vrij beperkt en vallen in de meeste gevallen binnen de genoemde bijkomende kosten. Daar wij alleen samenwerken met gerenommeerde bouwbedrijven kunnen wij instaan voor de woningen die wij verkopen, maar een extra controle door een advocatenkantoor is voor u een extra zekerheid die een goed en veilig gevoel geeft. Zeker omdat de rol van de notaris zich in Spanje vooral beperkt tot vastlegging.

Bauke De Vries

Heeft u vragen?

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.
Privacybeleid*
fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.
VERFIJN UW ZOEKOPDRACHT

Prijs

Prijs