Benalmadena

Benalmadena

Dit is het tweede dorp vanaf de luchthaven gezien. Dit dorp dankt haar naam aan de zoon van de eigenaar van de mijnen Ben al Medina.

In Benalmadena staan relatief nieuwe huizen. Dit dorpje is namelijk pas populair geworden in de 20ste eeuw. In de 19de eeuw ontstond hier druivenluis waardoor veel mensen vertrokken. Ook was de toenmalige katholieke koning destijds bang voor aanvallen via zee. In de tweede helft van de 20ste eeuw is men opnieuw gaan bouwen met het oog op toerisme en ontstonden de toeristische attracties en hotels.

Je vindt hier bijvoorbeeld het Selwo Marina park, een heel populaire attractie voor jong en oud. De boulevard is hier is zeer geschikt voor een wandeling of ritje op de fiets. Vanuit de haven Puerto Marina vertrekken verschillende boten, maar is tevens geschikt als je zelf een bootje wilt aanleggen.

Dit dorpje beschikt over een kabelbaan die je omhoog naar de bergtop brengt. Als je erg sportief bent kun je terug naar beneden lopen of geniet eerst van een drankje en het uitzicht in het restaurant en neem vervolgens de kabelbaan terug naar beneden.

Andere steden

fm logo 2024
Fm thuis in Spanje
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.