[weglot_switcher]

Algarobbo

VIND UW DROOMHUIS IN
Algarobbo

Met een bevolking van 5000 inwoners, hoewel het een kustplaats is, heeft het zijn stadscentrum in het binnenland, op drie kilometer van de kust, precies op de heuvel die omhooggaat naar het heiligdom van San Sebastian. De eerste bewijzen van stedelijke nederzettingen, daterend uit de bronstijd, werden gevonden in El Morro de Mezquitilla. Het zijn echter de archeologische vindplaatsen in de necropolis van Trayamar die iets aantrekkelijks hebben, aangezien het belangrijkste complex van paleopunische graven in de westelijke Middellandse Zee heeft, daterend uit de zevende eeuw voor Christus.

Het waren de Arabieren, met name de leden van de Berberstam, Beni Tumi, die de naam La Sierra de Bentomiz gaven. En tegen het einde van de vijfde eeuw ging de stad Algarrobo over naar Dona Catalna de Ribera, die de Moorse opstand en de daaropvolgende verdrijving het hoofd moest bieden. Afgezien van de archeologische vindplaatsen, zijn de bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn het heiligdom van San Sebastian en de parochiekerk van Santa Ana, gebouwd in de zestiende eeuw.

De populaire festiviteiten worden gevierd tijdens de laatste twee weken van augustus en aan het begin van het jaar, precies op 20 januari, laat de stad zijn beste gezicht zien om de festiviteiten te vieren ter ere van zijn patroonheilige, San Sebastian. In zijn banketbakkerij zijn het de beroemde taarten met de naam van de stad en ”Los Roscos de Aceite” van duidelijk Arabische oorsprong, die opvallen. Bovendien vallen de meer uitgewerkte gerechten “El Potaje Algarrobeno” geit met knoflook (choto al ajillo), venkelstoofpot (el potaje de hinojos) en de koude knoflook- en amandelsoep (el ajoblanco) op. En, natuurlijk, aan de kust, los “espetos de sardinas” en “la moraga depescado”

Andere steden

Frans Mulder Thuis in Spanje
Fm thuis in Spanje
Urb. Balcon del Golf
C. Topacio 2 Local 3
29649 Mijas - Malaga
[email protected]

Nieuwsbrief


Schrijf je nu in en ontvang de beste aanbieding van nieuwbouwprojecten aan de spaanse kust.